TTP_Michi_nl

Mijn broer heeft altijd gelijk


Ervaring is goud waard en dat geldt ook voor het thema voeding. Alleen jammer wanneer een goede tip je net iets te laat bereikt. Dan gaat het in de praktijk nog wel eens mis. Toptriatleet Michael Raelert heeft zijn lesje geleerd, maar de bittere smaak blijft.

“Denk aan wat je eet en drinkt, dat is super belangrijk”, waarschuwde mijn broer Andy me tijdens een telefoongesprek één dag voor de Ironman 70.3 Oceanside in maart 2010. Hij had zelf al aan een aantal wedstrijden meegedaan en daarbij een paar bittere ervaringen opgedaan. Als je grote broer dan aan de telefoon steeds weer tegen je zegt dat je goed op je voeding moet letten, dan weet je instinctief dat het menens is. Het stomme was alleen dat de wedstrijd vlak voor de deur stond. Ik ben daarom in lichte paniek naar de eerste de beste supermarkt gerend en heb alles meegenomen wat ik maar kon vinden.

 Vervolgens heb ik in het hotel de aanbevolen recepten gelezen en alles precies volgens de voorschriften door elkaar gemixt. Een beetje van dit, een snufje van dat. Poeh, poeh, dat was op het nippertje! Maar ik was tenminste goed voorbereid – althans, dat dacht ik. Ik moet toegeven dat mijn mix absoluut walgelijk smaakte en ook mijn maag vond het helemaal niks. Tweederde van de drank is even in mijn lichaam geweest om er daarna met een grote boog weer uit te komen. En hoe vaak ik tijdens het fietsen ook heb geprobeerd om een slok te nemen, het brouwsel kwam telkens weer omhoog. Het effect was steeds hetzelfde: drinken, adem inhouden, afgrijselijk gevoel en weer eruit ermee. Bij het hardlopen kreeg ik uiteindelijk de rekening gepresenteerd. Ik was helemaal kapot. 

 Gelukkig lag ik na het fietsen een flink stuk voorop, waardoor ik met een voorsprong aan de laatste discipline kon beginnen. Zo heb ik toch nog kunnen winnen, maar ik kan niet zeggen dat het goed aanvoelde. Na de wedstrijd heb ik weer met Andy gebeld. Toen ik tegenover hem moest toegeven dat hij weer eens keer gelijk had gehad, kreeg ik bijna net zo'n bittere smaak in mijn mond als na het drinken van mijn zelfgemaakte brouwsel. Het is gewoon heel belangrijk om tijdig voor de juiste voeding te zorgen.

Kort daarna zijn we met de jongens van PowerBar bij elkaar gaan zitten. Zoiets wilde ik namelijk niet nog een keer meemaken.

Volgend artikel
  Vorig artikel