TTP_faris_nl574c5acce5f14

Darmen op tilt

Niet alle lekkere dingen zijn ook geschikt als energieboost voor een 7 km-run. Zelfs de Duitse voormalige toptriatleet en Ironman-winnaar Faris Al Sultan moest dit aan den lijve ondervinden toen hij een keer vlak voor een hardloopwedstrijd zin in iets hartigs kreeg.

Faris: “Als jonge atleet kun je wel wat hebben. Je kunt overal slapen: slecht bed, helemaal geen bed, je draait voortdurend op volle toeren. En ook wat voeding betreft, ben je niet kapot te krijgen. Als je wel eens een stel 18-jarige triatleten een hotelbuffet hebt zien bestormen, weet je wat ik bedoel. Al fietsend vier Mars-repen en twee liter cola naar binnen werken, 's avonds op de bank twee rollen koekjes en als ontbijt koude pizza en cola. Dat was bij mij niet anders: een half haantje tijdens het fietsen of een gezinsverpakking snoep … als ik er nu alleen al aan denk, krijg ik spontaan brandend maagzuur. Maar ook ik liep tegen mijn grenzen!

Op weg naar een 7 km-run in het Zuid-Duitse Kaufering kreeg ik honger en liep ik een snackbar binnen. Eén döner met alles erop en eraan en lekker scherp alsjeblieft. Het was nog ongeveer twee uur tot de start toen mijn darmen op tilt sloegen. Tijdens het inlopen kwam de rode ui met chili omhoog, maar gelukkig kon ik alles binnenhouden. Toen uiteindelijk het startschot viel en ik het maximale probeerde te geven, kwam die hele ui-chili-vleesbrij tot aan mijn strot en kon ik mezelf alleen nog maar vooruit slepen. De döner kwam er nog net niet uit, maar mijn tempo was natuurlijk gebroken. De wedstrijd was voorbij en ik was een ervaring rijker.”

Wie ondanks deze anekdote toch niet helemaal zonder de smaak van döner of koude pizza kan, moet absoluut een keer de nieuwe Energize reep met pizzasmaak proberen, die we toepasselijk Bella Italia hebben gedoopt. Een stukje Italië waar je maag volop van kan genieten ;-)